Dette site er i arkiv tilstand og bør ikke aktivt benyttes!


Anmeldelser

Skønlitteratur
0   9

Rimelige rim og pæne pointer

Det er ikke altid let at være dyr! Hvad med at være en bi med allergi, en søsyg skibspapegøje, en fugl med højdeskræk eller en mørkeræd natsværmer? … Rimsmeden Henrik Hohle Hansen og illustratoren Louise Johannesen har et sjovt blik for problematikkerne.

Dansk

Dansk
0   7

Tampen brænder stadig …

Arbejdet med at komme væk fra "gæt, hvad læreren tænker"-pædagogikken er en stadig udfordring. Meget mere mundtlighed har gode bud på veje at gå.

Dansk udskoling
0   16

Klima er trumf

Dansklærerforeningen sætter spot på klimalitteratur med en lille bog begået af Kristine Viffeldt og Kristine Traun-Terkelsen. Men klimaet kan ikke bære hele byrden i dansktimerne, der må danskfaglighed til - og det glemmer bogen desværre på lange stræk.

Bæredygtighed Dansk Skolen i samfundet

Historie
0   12

Er der stadig liv i madpakken?

Gå på opdagelse i madpakkens historie, og vær med til at redde fremtidens madpakke.

Madkundskab

Musik
0   13

Spil på alting

Ny, sjov guide til at lave musik af rustne søm, avispapir, ringetoner, og hvad man ellers kan finde på. Sæt i gang!

Dansk indskoling
0   14

Omhyggelig skrivevejledning

Ny bog tager læseren i hånden igennem skrivningens mysterier, men trods stor grundighed glemmer forfatteren at fortælle, hvad man gør for de elever, som ikke kan følge med.

Natur/teknologi Dansk

Dansk
0   54

Ny bog viser eleverne, hvorfor grammatik er væsentligt

Ny vigtig bog om undervisning i grammatik kan blive områdets bibel. Den bringer grammatiske problemstillinger tæt på elevernes hverdag.

Engelsk Tysk Fransk

Skoleledelse
0   13

En vej til bedre fag- og opgavefordeling

Bogen er et svar på spørgsmålet om, hvordan man kan styrke lærerprofessionen og forstærke det psykiske arbejdsmiljø. Det er et nødvendigt og vigtigt fokus til glæde og gavn for de lærere, ledere, børn og unge, der har deres daglige gang på de danske folkeskoler.

Teamsamarbejde Arbejdsliv Arbejdstid Psykisk arbejdsmiljø Tillidsrepræsentant Ledelse Lærerliv DLF

Skønlitteratur
0   33

En strålende roman om to små stjerner

Vi er ude i en usædvanlig cocktail: En italiensk forfatter skriver en historisk spændingsroman, der foregår i det iskolde Rusland i 1941, hvor krigen raser. Det kommer der en betagende, æstetisk smuk og grusom historie ud af.

Dansk

Pædagogik
0   35

Pædagogiske fortrængninger

Interessant bog om, hvordan fortrængning og værensglemsel er skjult i det pædagogiske arbejde, men dukker op i øjeblikke af kedsomhed, angst og skam.

Undervisning

Håndværk og design
0   22

Hjælp i værkstederne

Dejligt med en elevrettet arbejdsbog, men den kan ikke stå alene.

Skønlitteratur
0   20

Børnebøger med ambitioner

Ved en frokost i efteråret 2021 blev jeg præsenteret for to bøger af Gertrude Kiel, som jeg ikke kendte på forhånd, og opfordret til at læse dem. Det har været fine og velskrevne læseoplevelser.

Dansk

Naturfag
0   31

Hvor skal vi hen med naturfagene?

Der er fondspenge i naturfagsundervisning - og det er ikke konsekvenser. Ny antologi ser kritisk på naturfagenes fremtid, i en tid hvor mange har en mening om den.

Fysik/kemi Biologi Natur/teknologi Geografi

Skønlitteratur
0   21

En som mig er ensom …

Rørende bog om mobning, venskab, at sige fra og finde sig selv.

Dansk

Spil
0   54

Gamification er mere end Kahoot

Med "Sæt skolen i spil" får man en indføring i kvalificeret anvendelse af spil og gamification i en undervisningskontekst, som bygger på fælles målsætninger, dialog i klassen - og naturligvis på at have det sjovt med spil.

It Læremidler Pædagogik Didaktik Dansk Matematik Trivsel Børneliv Undervisning Skolen i samfundet

Skønlitteratur
0   14

Månen fortæller en perlerække af historier

Selveste H.C. Andersen er ophavsmanden til historierne i ”Billedbog uden billeder”, og fantastiske Lilian Brøgger har leveret det ene vidunderlige værk efter det andet, så nu passer det ikke, at historierne er uden billeder. Imidlertid er H.C. Andersens tekst så billedrig, at man godt forstår titlen.

Dansk

Pædagogik
0   32

Verden ifølge Arendt: Frihed er politisk, modig handlen i uforudsigelighed

Politologen, filosoffen og debattøren Hannah Arendts skoletanker kan nok få det til at gibbe i moderne skolefolk. De skal ses i sammenhæng med hele hendes syn på frihed og politisk handlen og på menneskets evne til at tænke på ny, der blandt andet bunder i erfaringer fra hendes livshistorie.

Dannelse Skolen i samfundet Didaktik Undervisning

Skønlitteratur
0   23

Generthed som ekstremsport

At være genert/indadvendt/introvert kan blive et alvorligt handicap, som kan få stor indflydelse på et ungt menneskes tilværelse. Bogen her fortæller med både empati og humor om en overset gruppe unge.

Dansk

Ledelse
0   21

Genstart fællesskabet

Bogen er gennemgående interessant, kort og letlæst læsning. Havde den været lidt længere og dermed lidt grundigere teoretisk som praktisk, havde den været helt perfekt.

Teamsamarbejde Arbejdsliv Lærerliv

Idræt
0   20

Kvalitet og læring i idrætsundervisningen

En bog, som løfter niveauet for både eleverne og undervisningen i idrætsfaget i skolen. Høj faglig kvalitet, der anbefales varmt.