Dette site er i arkiv tilstand og bør ikke aktivt benyttes!


Debat
130   33

Elever skal undervises i vigtigheden af Nato-medlemskab

Der er krig i Europa, og al det vi har troet på siden den kolde krig, er ved at falde fra hinanden. Vi har nok glemt at fortælle eleverne om vores liberale vestlige værdier, som har skabt det land vi lever i idag. Vi har taget det for givet, men det kan vi ikke mere. Hvad har været den største faktor i det frie liv vi har levet siden 2. verdenskrig? Det er vores medlemskab af NATO, og det skal eleverne vide.

I de her dage, hvor der er udbrudt krig i Ukraine, er historie og samfundsfag de vigtigste fag overhovedet i folkeskolen. Kendskabet til den europæiske historie er vigtigere end nogensinde, og som lærere har vi har et meget stort ansvar  for, at eleverne forstår, hvorfor verden ser ud, som den gør lige nu. Det er også vigtigt, at eleverne forstår, hvorfor vi i Danmark kan føle os sikre i langt højere grad end f.eks. vores broderfolk i Sverige og Finland. Det skyldes vores uhyre vigtige medlemskab af NATO. Vi har ikke haft brug for den fortælling siden murens fald i 1989, men nu skal fortællingen fortælles igen for alle elever. 

Som lærere skal vi undervise eleverne i at være kritiske samfundsborgere, så de selv kan danne sig deres egen mening, men der er bare nogle ting, som er hævet over, at det kan være op til den enkelte, hvad der er rigtigt og forkert.

Det er rigtigt at være miljøbevidst og forkert at være klimafornægter. Det kan ikke diskuteres. 

Det er rigtigt, at accepterer homoseksuelle og forkert at diskriminerer homoseksuelle. Det kan ikke diskuteres. 

Artiklen fortsætter under banneret

Det er rigtigt, at Danmark er med i NATO, og forkert at melde sig ud. Det kan ikke diskuteres, og det skal eleverne vide. Alt andet er historieløshed. 

 

 


Kommentarer


{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Kommentaren er slettet
Kommentarer er deaktiveret

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.581 andre er allerede tilmeldt